2 Eylül 2013 Pazartesi

BERARD METODU NEDİR?

BERARD METODU

Berard  Metodu  bir tedavi yöntemi ya da bir terapi değildir. Adından da anlaşıldığı gibi bir EĞİTİM'dir. Eğitimde başarılı olmak isteyen herkes bu eğitimden yararlanabilir.

         Berard Metodu, Kulak Burun Boğaz doktoru Guy Berard tarafından geliştirilen, etkisi klinik araştırmalarla kanıtlanmış  bir işitsel algı eğitimidir. Berard, işitmenin dinlemeye dönüşmesi gerektiğini, öğrenmede sağ kulağın etkin olduğunu, konsantrasyonun, işitme sistemiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtir.
         Bu metoda, özel bir amfi niteliğindeki cihazımız, dinlenilen müzikteki olumsuz ses frekanslarını süzerek kulağımıza yalnızca konsantrasyonu artıracak ses titreşimlerini iletir. Bu sayede zihnimizin dinleme, algılama, konsantre olma, hatırlama, dikkat toplama, yorum yapma, bilgileri algı merkezimizde işleme gibi var olan yeteneklerimizin ortaya çıkmasına neden olur. Berard yöntemi algının bütünlüğüne işitsel olarak yönlenir. Suya atılan bir taşın etrafında oluşturduğu halkalar gibi, işitme merkezlerinin etrafında oluşan halkalar diğer merkezlerimizi de etkiler. Kullanılmayan yetilerin devreye girmesi ve kapasitenin en yüksek oranda kullanılması ile hem işitsel hem de bedensel alanda konsantrasyonu  fazlalaştırır. Berard’ın 10 yıllık deneme süresince yaptığı çalışmalarda, etkinin maksimum olarak kendini gösterdiği zamanı, otizm ve benzeri durumlarda 9 ay olarak tespit etmiştir. Etki, yavaş yavaş yükselerek tam 9 ayda tepe noktasına ulaşmış oluyor ve orada kalıyor. Berard sadece konsantrasyon ve algı için eğitim alan kişilerde ise etkinin tam tepe noktasına ulaşmasını 6 ay olarak belirlemiştir.
         
Yapılan bilimsel çalışmalar Mozart müziğinin zihinsel performans ve konsantrasyonu arttırdığını göstermiştir. Berard Eğitim Metodunda klasik müziğin zihinsel antrenmanına ek, Mozart etkisinin oluşturulmasına dayanır. Kulağımızın işitemediği müzik seslerini filtre ederek sağ ve sol kulağa işlenmiş müzik dalgaları ile iletir. Etki, aslında daha dinletiler sırasında kendini göstermeye başlar.

Üç yaş itibarıyla her yaşa uygulanabilir. Kulağında organik bir sorun olan ve metal tüp bulunan kişilere uygulanmaz. Ayrıca kişinin dinletiler sırasında sağlıklı olması gerekir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder