24 Mart 2014 Pazartesi

BİRAZ KAHKAHA HEPİMİZE İYİ GELİR.







BİRAZ KAHKAHA HEPİMİZE İYİ GELİR.

SAFRANBOLU YAŞAM ATÖLYESİ “KAHKAHA ZAMANI” DEDİ

“Özellikle şu günlerde bir yandan YGS’ye  girecek öğrenciler ve aileleri bir yandan seçim telaşı ve hatta gerginliği derken biraz gülmek hepimize iyi gelecektir.” diyen Safranbolu Yaşam Atölyesi, Yaşam Koçu ve Kahkaha Terapisti Ayşegül SOYLU MUSLU’yu konuk etti.

Sınav ve Öğrenci Koçluğu, Hızlı Okuma- Anlama, Dikkat Çalışmaları ve Mental Aritmetik ile ilgili çalışmalar yapan Safranbolu Yaşam Atölyesi Kurucusu Evren Özden ÇAVUŞOĞLU özellikle YGS yi beklediğimiz şu günlerde son derece heyecanlı ve gergin bir bekleyiş içinde olan öğrenciler için, en az onlar kadar telaşlı ve stresli olan aileleri için “kahkaha zamanı” dedi ve Kastamonu’da Koçluk& Danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren aynı zamanda kahkaha terapisi yapan Ayşegül SOYLU MUSLU ile öğrencilerini bir araya getirdi.

Atölye’de önce motivasyon ile ilgili bir söyleşi yapıldı. Ardından Kahkaha Terapisine geçildi. Ayşegül SOYLU MUSLU, kahkaha terapisine kahkaha atmanın faydalarını anlatarak başladı..Nefes egzersizleri ile başlayan terapi, kahkaha egzersizleri ile devam etti. Sahte olarak başlatılan kahkahalar çok kısa zamanda gerçek kahkahalara dönüştü. Safranbolu Yaşam Atölyesi  neşeli kahkahalara sahne oldu. Kahkaha meditasyonun ardından gevşeme hareketleri ile terapi sonlandırıldı.

Ayşegül Soylu Muslu  “Grup halinde gülmek ekip ruhunu canlandırıyor, insanlar arasındaki ‘biz’ duygusunu geliştiriyor ve grup içindeki üretimi artırıyor. Bu nedenle kahkaha yogası sınav öncesi ve sonrasında öğrenciler ve aileleri için yine toplantılarda, iş ortamında, konferans ve grup çalışmalarında kullanılan bir etkinlik haline geldi.  Hatta kahkaha atmanın iletişim sorunu yaşanan aile bireylerinde de çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi
Uzun yıllar zihin engelliler sınıf öğretmenliği yapan, yaklaşık  bir yıldır da kurmuş olduğu Safranbolu Yaşam Atölyesi’nde çalışmalarını sürdüren Evren Özden ÇAVUŞOĞLU  “Daha iyi bir  morale sahip olmak, moral depolamak, stres atmak ve pozitif kalmak için mükemmel bir çalışma oldu. Hem  Ayşegül SOYLU MUSLU  hem de tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.


4 yorum:

  1. Lovely blog! <3
    Would you like to follow each other?
    Follow me and then i’ll follow you back instantly. :)

    www.szepsegpotty.blogspot.sk
    www.facebook.com/szepsegpotty
    www.http://instagram.com/livi20

    YanıtlaSil
  2. Ay cok güzelmis, kahkaha atmak gercekten rahatlatiyor insani, hos bir fikir :)

    YanıtlaSil
  3. Blog encantador,gostei do que vi e li,e desde já lhe dou os parabéns, também agradeço por partilhar o seu saber, se achar que merece a pena visitar o Peregrino E Servo,
    também se desejar faça parte dos meus amigos virtuais faça-o de maneira a que possa encontrar o seu blog,para que possa seguir também o seu blog.
    Deixo os meus cumprimentos, e muita paz.
    Sou António Batalha.

    YanıtlaSil